Homo Vitalis Egészségügyi Nonprofit Kft
Egészségügyi Kutatási Célunk mottója : Életünk értelme, Ép Testben Ép Lélek !
Homo Vitalis Egészségügyi Kft

Ki olvas minket

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Kép Archívum

Egészségünkről

BelépésReklámok

A selfness fogalmának kialakulása 2002-be nyúlik vissza. Matthias Horx nevéhez fűződik, aki a német Jövőkutató Intézet alapítója. Elsősorban abból az egyre növekvő igényből indult ki, hogy az emberek olyan önfejlesztési formákat kerestek, amelynek önmaguk megismerésén túl társadalmi haszna is lehet. A wellness nyújtotta kikapcsolódás és élvezeti érték mellett egyre hangsúlyosabbá vált annak elsajátítása, hogyan lehetünk képesek a lehető legjobban írányítani életünket.

Hirdetés

Kiemelt weblapok:

Névnap

Ma 2017. január 23., hétfő, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Szavazások

Fontosnak tartja az egészségügyi kutatás célját ?
 

Online Kapcsolatban

Oldalainkat 1 vendég böngészi
 
Köszöntjük a Gyógyítás és a SelfNess Birodalmában !

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /data/www/data/www.nhdcenter.net/mediacdeu/plugins/content/plugin_googlemap2.php on line 266

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /data/www/data/www.nhdcenter.net/mediacdeu/plugins/content/plugin_googlemap2.php on line 294
Üdvözli Önt a Homo Vitalis Nonprofit Kft csapata PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Joe New   
2009. augusztus 30. vasárnap, 00:00

Homo Vitalis Nonprofit Kft menedzsmentje egy egészségügyi K+F tevékenységet valósít meg a projekt realizálásával. Az egészségügynek egy speciális területén valósítjuk meg lehetőség szerint minimális állami részvétellel. Cégünk a Homo Vitalis Egészségügyi Kutatás Fejlesztési Projektet valósítjuk meg az „Aktív Rehabilitáció a Krízis Helyzet Küszöbén” célok kitűzésével. Az egészségügy területén a főbb problémát nem csak a gazdasági ellehetetlenülésben, hanem az együttműködő és egymásra épülő egységes kutatás fejlesztési módszerek alkalmazásának hiányában látjuk.Elképzeléseink szerint az intézmény egy része mint Rehabilitációs Gyógyszálló egy egészségügyi gyógyászati struktúrát valósít meg, hogy a gyógy turizmus nyújtotta előnyös árbevétel képzés a kutatás fejlesztési célok megvalósításának anyagi és emberi tényezőinek biztosítását hosszútávon szavatolja.

Módosítás dátuma: 2010. január 20. szerda, 12:02
Bővebben...
 
SELFNESS a Gyógyitásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Joe New   
2010. január 22. péntek, 00:00

A selfness fogalmának kialakulása 2002-be nyúlik vissza. Matthias Horx nevéhez fűződik, aki a német Jövőkutató Intézet alapítója. Elsősorban abból az egyre növekvő igényből indult ki, hogy az emberek önfejlesztési formákat kerestek, amelynek önmaguk megismerésén túl társadalmi haszna is lehet. A wellness nyújtotta kikapcsolódás és élvezeti érték mellett egyre hangsúlyosabbá vált annak elsajátítása, hogyan lehetünk képesek a lehető legjobban írányítani életünket.

Módosítás dátuma: 2010. január 22. péntek, 18:28
Bővebben...
 
Wellness helyett Itt a SELFNESS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Joe New   
2009. szeptember 04. péntek, 00:00

A wellness szó hallatán általában pihenésre, kikapcsolódásra, fürdőzésre gondolunk, és persze a hasonló jelzőt viselő szállodákra. Sokszor azonban feledésbe merülnek a wellness 30 éves múltra visszanyúló gyökerei, illetve a lényege, az egészséget szolgáló, stresszcsökkentő programok.

A selfness fogalma Mathias Horx, osztrák szakember nevéhez fűződik (2003), aki a következőkkel írja le az angol nyelvből átvett kifejezés értelmét. Az egyénnek meg kell tanulnia pozitívan gondolkodni, kívülről szemlélnie, értékelnie saját viselkedését, és minél többször kell megtapasztalnia a „képes vagyok rá” érzést. Ezt akkor élheti át, ha elérte a maga elé kitűzött célt. Ellentétben a klasszikus wellnesszel, a selfness egyre nagyobb önismerettel ruházza fel az egyént. Képessé teszi arra, hogy reálisabban szemlélje saját magát, könnyebben kezelje a konfliktusait, és elinduljon az egész életen át tartó önfelismerés útján. A mindness a szellemi teljesítményfokozás, a figyelemkoncentráció természetes módszere. 

Módosítás dátuma: 2009. szeptember 04. péntek, 18:03
Bővebben...
 
Phoenix Közoktatási Program PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Joe New   
2009. július 19. vasárnap, 00:00
Az oktatási programunk névválasztása nem véletlen, hiszen a PHOENIX (főnix) (Görög mitológiában egy mitikus szent tűzmadár, mely eredetileg az egyiptomi mitológia egyik teremtménye volt). A főnix a monda szerint 500, 1461 vagy 15 294 évig élt (attól függően, melyik forrásban olvasunk róla). A főnix gyönyörű vörös-arany tollazatú hím madár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti Héliopoliszban, a „nap városában”.A jelenlegi közoktatási helyzet is hasonló főnix létéhez, ezért ezzel a jelképválasztással is arra törekedtünk, hogy kell valamilyen újnak születnie, hogy a hazai oktatási kultúránk és az ott tevékenykedő oktatók méltó megbecsülése révén a minőségi oktatás és továbbképzés feltételei megteremthetők legyenek. 
Módosítás dátuma: 2009. szeptember 05. szombat, 00:49
Bővebben...